Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


grafiikka:alku

3. Linkkejä datan visualisoimista käsitteleville sivuille

Kansainvälisten tutkimuslaitosten yms. datavisualisointeja

Grafiikka

Johdanto grafiikan tekemiseen…

Aluksi on hyvä selvittää mitä eroa on bittimappigrafiikalla (esim. digikuva) ja vektorigrafiikalla (esim. kaaviot)

Gnumeric-taulukkolaskenta

Gnumeric-taulukkolaskenta on erinomainen Excelin korvaaja kaavioiden ja graafien teossa. Erityisen hyödyllisen Gnumericistä tekee sen suora SVG-verktorigrafiikkatuki. Toisin sanoen, Gnumericillä tehtyjä kaavioita on mahdollista muokata mielin määrin esim. Inkscape-vektoriohjelmalla. Vie graafien tekeminen ja muokkaus uudelle tasolle näillä ohjelmilla.

Inkscape-vektorigrafiikka

Inkscape on SVG-grafiikan luomiseen ja muokkaamiseen tarkoitettu avoimen lähdekoodin piirtotyökalu. Inkscape tarjoaa WYSIWYG-käyttöliittymän vektorikuvien käsittelyyn antaen taiteilijalle vapauden itseilmaisuun. Muitakin samankaltaisilla ominaisuuksilla varustettuja ohjelmistoja on, mutta Inkscapen käyttöliittymällä voi suoraan hallita taustalla olevaa SVG-koodia, mikä takaa, että koodi on W3C-standardien mukainen. Kehityksensä alusta alkaen Inkscape-projekti on ollut hyvin aktiivinen, mikä takaa nykyisen ohjelmiston vakauden sekä kehityksen tulevaisuutta ajatellen. Ohjelma toimii useissa käyttöjärjestelmissä, kuten Unixeissa (mm. Linuxissa), Windowsissa ja Mac OS X:ssä. (Lähde: flossmanuals.net)

Gimp-kuvankäsittely

GIMP (akronyymi sanoista GNU Image Manipulation Program) on avoimeen lähdekoodiin perustuva monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, joka on tarkoitettu rasterikuvien muokkaamiseen. Ohjelma toimii useissa käyttöjärjestelmissä, kuten Unixeissa (mm. Linuxissa), Windowsissa ja Mac OS X:ssä. (Lähde: Wikipedia)

Scribus-taitto-ohjelma

Scribus on taitto- ja julkaisuohjelma (DTP) Linux-, Mac OS X-, Unix- ja Windows-työpöytäkäyttäjille. Scribuksen avulla on mahdollista tuottaa uutislehtiä, sanomalehtiä ja animoituja interaktiivisia PDF-lomakkeita. Muita käyttökohteita voivat olla yrityksen tarvitseman paperitavaran yksilöiminen, esitteet, julisteet ja kaikenlaiset asiakirjat, jotka vaativat joustavaa kuvien ja tekstin asettelua sekä ammattimaista värienhallintaa. Scribusta vastaavia kaupallisia tuotteita ovat esimerkiksi Adobe PageMaker, QuarkXPress ja Adobe InDesign. Näistä poiketen Scribus on avoimen lähdekoodin projekti, joka on julkaistu GNU GPL -lisenssillä. (Lähde: Wikipedia)

grafiikka/alku.txt · Viimeksi muutettu: 2016/01/20 19:31 (ulkoinen muokkaus)